środa, 17 września 2014

Śledzie w letnim sosie

  • Wspaniały smak śledzi o aromacie ziół ogrodowych

  • Składniki

    - 6 płatów śledzi
    - 1 cebula
    sos
    - 4 łyżki śmietany 18%
    - 2 łyżki majonezu
    - duży pęczek ziół pietruszka ,koper ,szczypiorek oregano bazylia
    - pieprz
    - przyprawa do ryb w młynku
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Śledzie wymoczyć w wodzie osuszyć pokroić na mniejsze kawałki
      2.
      - Cebulę pokroić w kostkę zagotować wodę sparzyć cebulę na sitku zostawić do ostygnięcia
      3.
      Sos - Wymieszać majonez z śmietaną Dodać posiekane zioła przyprawę do ryb pieprz
      4.
      - Śledzie wymieszać z sosem Zostawić kilka godzin do połączenia smaków W razie potrzeby 
      dosolić najlepiej wtedy gdy się połączą smaki bo śledzie są dość słone

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz