wtorek, 12 sierpnia 2014

špekáčky czeskie kiełbaski smażone z cebulką


Dzisiaj byłam w czeskim markecie. Lubię tam poszukać nowości których nie jadłam. špekáčky to kiełbaski nadziane kawałkami słoniny ,która podczas smażenia się topi i daje kiełbaskom wspaniały aromat oraz stają się soczyste. A smażone w towarzystwie cebulki są bardzo pyszne , nadają się na grilla.

Składniki:

- 4 kiełbaski špekáčky                                                                                                                             - 1 cebula                                                                                                                                                 - przyprawa do karkówki                                                                                                                       - 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania

1.Kiełbaski ponacinać w kilku miejscach .Cebulę pokroić w pióra. Kiełbasę smażyć na              patelni lub na grillu i dać łyżkę oliwy. W połowie smażenia dodać cebulkę i                           oprószyć przyprawą. Smażyć aż cebulka będzie miękka.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz