špekáčky czeskie kiełbaski smażone z cebulką
Dzisiaj byłam w czeskim markecie. Lubię tam poszukać nowości których nie jadłam. špekáčky to kiełbaski nadziane kawałkami słoniny ,która podczas smażenia się topi i daje kiełbaskom wspaniały aromat oraz stają się soczyste. A smażone w towarzystwie cebulki są bardzo pyszne , nadają się na grilla.
Składniki:
- 4 kiełbaski špekáčky - 1 cebula - przyprawa do karkówki - 1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania
1.Kiełbaski ponacinać w kilku miejscach .Cebulę pokroić w pióra. Kiełbasę smażyć na patelni lub na grillu i dać łyżkę oliwy. W połowie smażenia dodać cebulkę i oprószyć przyprawą. Smażyć aż cebulka będzie miękka.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz