- Jesienne dobre wilgotne ciasto o pięknym aromacie
-
Składniki
- 1 kostka margaryny
- 5 płaskich łyżek kakao
- 400 ml mleka
- 4 jajka
- 4 nie całe szklanki mąki
- 2 szklanki cukru
- 1 mały proszek do pieczenia
- 4 łyżki powideł lub dżemu ja dałam dżem z pigwy
- 1 mały olejek pomarańczowy ( 1 łyżka)
- 5 gruszek - 1.- Margarynę rozpuścić w garnku dodać kakao odstawić garnek z ognia wlać mleko razem wymieszać - Gruszki obrać i pokroić w kostkę
- 2.- Ubić jajka z cukrem na puszystą masę Do masy dodać dżem cały czas ubijać dodać całą mąkę i wlewać rozpuszczoną margarynę z mlekiem Miksować aż wszystko się połączy wlać na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem do pieczenia Na górę rozsypać gruszki pokrojone w kostkę piec 180 stopni ok 50 minut sprawdzić patyczkiem blacha 26/40 cm
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz