środa, 15 października 2014

Sałatka z buraczków i ostrej papryki do słoików

  • Ten przepis dostałam od koleżanki Co roku robię te buraczki 
  • Bardzo lubi je moja rodzina i znajomi


  • Składniki


    - 3 kg buraczków
    - 20 dkg papryki ostrej
    - 5 cebul
    zalewa:
    - 1 szklanka octu winnego
    - 1 szklanka cukru
    - 1 szklanka wody
    - 1 łyżka soli
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Buraczki ugotować obrać zetrzeć na grubej tarce 
      - Paprykę i cebule pokroić w kostkę - Zagotować zalewę
       - Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną cebulę i paprykę gotować na małym ogniu 10 minut
       - Wlać zalewę do startych buraczków razem wymieszać 
      - Przełożyć do słoików pasteryzować 30 minut od zagotowania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz