czwartek, 16 października 2014

Spaghetti z warzywnym sosem

    • Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu 
    • Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie


  • Składniki

    - 25 dag spaghetti gluten free san
    - 1 cukinia ok 30 cm
    - 1/2 dużego pora
    - 1 marchewka
    - 4 pomidory
    - kilka ziaren kolendry
    - szczypta gałki muszkatołowej
    - pieprz
    - sól
    - 1 łyżeczka papryki słodkiej
    - 2 łyżki masła klarowanego
    - posiekane listki bazylii 
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Cukinię i marchew zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory 
      zmiksować blenderem aby powstał sok
      2.
      - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory
       dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda
      3.
      Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował
       odcedzić Podawać z warzywnym sosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz