- Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu
- Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie
-
Składniki
- 25 dag spaghetti gluten free san
- 1 cukinia ok 30 cm
- 1/2 dużego pora
- 1 marchewka
- 4 pomidory
- kilka ziaren kolendry
- szczypta gałki muszkatołowej
- pieprz
- sól
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki masła klarowanego
- posiekane listki bazylii Sposób przygotowania
- 1.
- - Cukinię i marchew zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory
- zmiksować blenderem aby powstał sok
- 2.
- - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory
- dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda
- 3.
- Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował
- odcedzić Podawać z warzywnym sosem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz