- 2.
- Środkowe liście małe z kapusty przemielić przez maszynkę do mięsa lub zetrzeć na tarce
- Kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach zalać wodą gotować w osobnym garnku
aż zmięknie odcedzić na sicie - ugotować ryż w torebkach
3. - Farsz na dużej patelni rozpuścić margarynę dolać troszkę oleju Dodać pokrojoną w kostkę
cebulę zeszklić Dodać pokrojony por mięso razem podsmażyć ciągle mieszać Do mięsa dodać
odcedzoną kalarepkę paprykę i ogórki starte na tarce na dużych oczkach ora liście zmielone z
- reszty kapusty Dodać kostki mięsne
przyprawy dusić do odparowania wody
4. - Ugotowany ryż przełożyć do miski Dodać mięso z patelni razem wymieszać w razie
potrzeby doprawić pieprzem i solą faszerować liście kapusty układać na wysmarowanej olejem
blasze zalać gorącą wodą piec 150 stopni około 1,5 godziny czas zależy od twardości kapusty
5.- Sos Rozpuścić masło dodać mąkę wymieszać zalać 400 ml wody ciągle mieszać zagotować
dodać serek topiony proszek mielonych borowików i jogurt grecki mieszać do zagotowania
i połączenia składników doprawić solą i pieprzem
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz