wtorek, 19 stycznia 2016

Farsz do krokietów

Bardzo dobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów 
może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka


Składniki

- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 0,5 dużej papryki
- 30 dag pieczarki
- sól
- pieprz
- tymianek
- 1 cebula
- 3 łyżki masła 

Sposób przygotowania

1.
-Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie 
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać pokrojoną w kostkę 
paprykę smażyć aż papryka lekko zmięknie
 Dodać ugotowaną kapustę kiszoną smażyć do odparowania wody
 W drugiej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dać pieczarki pokrojone w plasterki
 smażyć do odparowania wody wymieszać z kapustą
 Przyprawić solą pieprzem i tymiankiem
Ja mam kapustę kiszoną swojską z marchewką i cebulką jak kapusta 
jest bez marchewki można dodać potartą razem z cebulką smażyć 10 minut 
potem dodać paprykę itd jak jest w przepisie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz