wtorek, 19 stycznia 2016

Zupa z curry

Pyszna zupa która zachwyca nie tylko smakiem ale i kolorem


Składniki

• 40 dag fileta z indyka
• 1 cebula
• 1 marchew duża
• 1 pietruszka
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka curry
• szczypta kurkumy
• szczypta chili
• pieprz
• 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej
• sól
• 2.5 l rosołu
• 1 łyżka masła
• 1 szklanka śmietany
• 1 łyżka mąki
• 1/2 opakowania tortellini
• 1 łyżka posiekanej pietruszki

Sposób przygotowania

1.
Cebulę pokroić w kostkę Na patelni rozpuścić masło dodać cebulkę smażyć
 dodać pokrojony filet z kurczaka, posiekany czosnek smażyć aż odparuje woda
2.
Do rosołu wkroić marchew i pietruszkę gotować 10 minut dodać 
przyprawę uniwersalną,curry kurkumę,podsmażone mięso 
gotować aż zmięknie mięso Wsypać tortellini jeszcze chwilę pogotować
 Do śmietany dolać troszkę wody wymieszać z mąką wlać do zupy
 zagotować doprawić pieprzem chili dać posiekaną pietruszkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz