nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną
czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami
Składniki
ciasto
•350 g mąki
• 1 jajko
• 30 g margaryny
• 170 g cukru
•150 g miodu
• 1,5 łyżki kakao
• 1 łyżeczka amoniaku
• 1 paczka 15 g przyprawa do piernika
Polewa
• 200 g czekolady gorzkiej
• 100 g masła
• 2 łyżki nutelii
• kilka łyżek wody
ponad to
• wiórki kokosowe
• orzechy mielone
• słoik powideł lub dżemu z czarnej porzeczki lub wiśni miałam
•350 g mąki
• 1 jajko
• 30 g margaryny
• 170 g cukru
•150 g miodu
• 1,5 łyżki kakao
• 1 łyżeczka amoniaku
• 1 paczka 15 g przyprawa do piernika
Polewa
• 200 g czekolady gorzkiej
• 100 g masła
• 2 łyżki nutelii
• kilka łyżek wody
ponad to
• wiórki kokosowe
• orzechy mielone
• słoik powideł lub dżemu z czarnej porzeczki lub wiśni miałam
czarną porzeczkę własnej roboty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz