czwartek, 27 listopada 2014

Polewa orzechowa do ciast

  • Przepyszna o orzechowym smaku polewa do ciast i babek                                                                                 

  • Składniki

    - 1/4 kostki margaryny
    - 5 łyżek cukru
    - 5 łyżek kakao słodkie np (nesquik )
    - 2 łyżki kakao zwykłe
    - 3 łyżki jogurtu greckiego
    - 2 łyżki wody
    - 1 łyżka żelatyny
    - 5 łyżek orzechów laskowych mielonych
    • Sposób przygotowania

      1.
      - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier oba kakao jogurt i wodę 
      - Gotować wszystko na wolnym ogniu cały czas mieszać Jak się zacznie gotować odłączyć ogień 
      - Wsypać żelatynę mieszać aż się rozpuści dodać orzechy dobrze wymieszać


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz