- 1.
- Z szynki odkroić 6 plastrów mięsa roztłuc tłuczkiem każdy plaster posolić posypać
pieprzem i posmarować 1 łyżeczką musztardy
2. - Resztę mięsa zmielić przez maszynkę razem z cebula i czosnkiem dodać sól pieprz
utłuczoną w moździerzu kolendrę tymianek i 1 czubatą łyżkę grzybów mielonych
razem dobrze wymieszać
- Dać farsz na plastry mięsa zwinąć rolady boczek kroić jeden raz aby nie przeciąć do końca
i drugi plaster do końca Tak aby powstał po rozłożeniu duży płat boczku obłożyć każdą roladę
związać nitka
- Obsmażyć na oleju i mocnym ogniu aby się dobrze zrumieniły zalać rolady ciepłą wodą
dodać ziele angielskie liść laurowy resztę grzybów suszonych dusić pod przykryciem
aż zmiękną i odparuje woda
3. - Rolady wyciągnąć wlać na patelnię wodę w osobnym pojemniku rozrobić 2 łyżki mąki
i 0,5 litra wody wlać na patelnię cały czas mieszać aż do zagotowania doprawić z maggi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz