wtorek, 24 listopada 2015

Fasolka po bretońsku

Wspaniały obiad dla wielbicieli strączków




Składniki

• 50 dag fasoli jasia
• 30 dag boczku wędzonego parzonego
• 30 dag kiełbasy
• 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy
• 2 łyżki papryki słodkiej
• 1 cebula
• sól
• pieprz
• domowa kostka rosołowa (przepis w mojej kolekcji )można dodać inne przyprawy
• 1 czubata łyżka mąki
• majeranek
• olej
• masło 

Sposób przygotowania

1.
• Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej na noc na drugi dzień odcedzić
 wlać nową wodę i gotować do miękkości
2.
• Cebulę boczek i kiełbasę pokroić w kostkę Na dużą patelnię dać kilka łyżek
 oleju podsmażyć boczek dodać kiełbasę i cebulkę smażyć aż cebula się zrumieni
3.
• Do ugotowanej fasoli dodać przysmażoną wędlinę z patelni dodać 
mus pomidorowy majeranek i przyprawy i kostkę
4.
• Na patelnię po smażeniu wędliny dodać masło i czubatą łyżkę mąki zrobić 
zasmażkę rozprowadzić z wywarem wymieszać z fasolą zagotować wszystko razem.
Jesienne zupy
Zupa na jesień - edycja 2

Jesień pełna warzyw

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz