wtorek, 3 listopada 2015

Zupa buraczkowa z tortellini

Pięknie wyglądająca i zarazem smaczna zupa


Składniki:

• 4-5 buraczków ugotowanych
• 2 marchewki
• 1 pietruszka
• biała część pora
• 1 cebula
• ząbek czosnku duży
• 2-3 łyżki octu
• 1/2 łyżeczki cukru
• 1 szklanka śmietany
• 1 opakowanie tortellini z pomidorami i mozzarellą
• kilka łyżek oliwy
• 2 l rosołu
• sól
• pieprz
• domową przyprawę uniwersalną


Sposób przygotowania:

1.
• Cebulę i por pokroić w paski podsmażyć na oliwie dodać startą marchew
 i pietruszkę na grubej tarce chwilę przesmażyć zalać wszystko rosołem 
gotować aż warzywa zmiękną
2.
• Buraczki zetrzeć na grubej tarce dodać do zupy dolać śmietanę
 lekko zagotować zupę i wyłączyć gaz Dodać starty na drobnej tarce czosnek
,ocet i cukier Doprawić solą i pieprzem i przyprawą uniwersalną 
Grzyby i warzywa jesienne. 2015Podawać z ugotowanymi osobno tortellini.
Jesienne zupyJesień pełna warzywZupa na jesień - edycja 2








1 komentarz: