poniedziałek, 16 listopada 2015

Zupa jarzynowa z fasolą

Pyszna pożywna zupa na jesienne chłody


Składniki

• 3 ziemniaki
• 1 cebula
• 1/2 małej główki kapusty włoskiej
• 2 marchewki
• 1 słoik fasolki białej
• 2 pietruszki
• kawałek selera
• biała część z poru
• pęczek ziół pietruszka lubczyk oregano
• 2,5 l rosołu
• 1 ząbek czosnku
• sól
• pieprz
• kawałek papryczki chili


Sposób przygotowania

1.
• Cebulę por pokroić w paski przysmażyć na oliwie dodać 
posiekany czosnek smażyć aż się zeszkli dodać pokrojone w kostkę 
ziemniaki,marchew,pietruszkę i seler smażyć wszystko razem ok 5 minut 
• Zalać warzywa rosołem dodać pokrojoną kapustę włoską i papryczkę chili
 Gotować razem aż warzywa zmiękną 
• Pod koniec wrzucić fasolkę odsączoną z zalewy doprawić solą i pieprzem
 dodać posiekane zioła.



Zupa na jesień - edycja 2




Jesień pełna warzywJesienne zupy



Grzyby i warzywa jesienne. 2015

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię dodawać strączki do zup jarzynowych - z fasolą nie próbowałam, ale soczewica czy ciecierzyca to u mnie wręcz niezbędny dodatek. Następnym razem spróbuję z fasolą ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za udział w akcji :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z soczewicą to ja nie próbowałam jeszcze Ale ciecierzycę też polecam jest bardzo dobra w takiej zupie :))

    OdpowiedzUsuń