Składniki
• 3 ziemniaki
• 1 cebula
• 1/2 małej główki kapusty włoskiej
• 2 marchewki
• 1 słoik fasolki białej
• 2 pietruszki
• kawałek selera
• biała część z poru
• pęczek ziół pietruszka lubczyk oregano
• 2,5 l rosołu
• 1 ząbek czosnku
• sól
• pieprz
• kawałek papryczki chili
• 1 cebula
• 1/2 małej główki kapusty włoskiej
• 2 marchewki
• 1 słoik fasolki białej
• 2 pietruszki
• kawałek selera
• biała część z poru
• pęczek ziół pietruszka lubczyk oregano
• 2,5 l rosołu
• 1 ząbek czosnku
• sól
• pieprz
• kawałek papryczki chili
Bardzo lubię dodawać strączki do zup jarzynowych - z fasolą nie próbowałam, ale soczewica czy ciecierzyca to u mnie wręcz niezbędny dodatek. Następnym razem spróbuję z fasolą ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuńZ soczewicą to ja nie próbowałam jeszcze Ale ciecierzycę też polecam jest bardzo dobra w takiej zupie :))
OdpowiedzUsuń