wtorek, 15 września 2015

Gofry

Pyszne chrupiące gofry pachnące masłem ten przepis warto wypróbować



Składniki


• 1,5 szklanki mąki  
  1 szklanka mleka
• 2 jajka
• 2 łyżki masła
• 1 łyżka cukru
• 1 łyżka cukru waniliowego
• 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
• szczypta soli

Sposób przygotowania

1.
• Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
 cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka
 i rozpuszczone wystudzone masło.Ciasto wychodzi dosyć gęste 
Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami smażyć w rozgrzanej gofrownicy.                        100 przepisów na gofry
  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz