środa, 23 września 2015

Naleśniki z mięsem i grzybami

Nie wiecie co na kolacje ?A może naleśniki z mięsem i grzybami



Składniki

Naleśniki
- 1 szklanka mleka
- 1,1/3 szklanki mąki
- 3 jajka
- szczypta soli
- olej
Nadzienie
- 40 dag mięsa z obiadu np udka
- 6 pieczarek
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 pora
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła
- kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania

1.
Naleśniki - do mleka dać jajka miksując dosypywać mąki na koniec dodać 
2 łyżki oleju i szczyptę soli odstawić na chwilę
2.
Nadzienie - Mięso pokroić na małe kawałki Na patelni rozpuścić masło 
dodać kilka łyżek oleju Podsmażyć por pokrojony w paski dodać 
pieczarki pokrojoną w kostkę paprykę i mięso dusić wszystko pod
 przykryciem na małym ogniu do odparowania wody doprawić solą 
i pieprzem dodać 2 łyżki śmietany Farszem nadziewać naleśniki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz