wtorek, 15 września 2015

Rosół z papryczką chili

Wspaniały aromatyczny rosół z lekko pikantną nutą


Składniki

• 1 udko lub kilka skrzydełek
• 2 marchewki średnie
• 1 pietruszka
• kawałek selera
• kawałek pora
• 1 cebulę
• 1 duży ząbek czosnku
• kawałek papryczki chili
• pęczek liści lubczyku
• pęczek pietruszki
• sól
• pieprz 

Sposób przygotowania

1.
• Mięso zalać ok 3 l wody.Dodać marchew,pietruszkę seler,
czosnek i papryczkę chili zagotować.Ściągnąć szumowinę 
zmniejszyć ogień dodać sól pieprz,opaloną cebulkę i zwinięty
 nicią pęczek lubczyku 
Gotować wszystko na bardzo wolnym ogniu,aż mięso zmięknie 
Rosół podawać z makaronem lub ryżem Posypać posiekaną pietruszką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz