wtorek, 1 września 2015

Żółte leczo

  • Przepyszne leczo z żółtych warzyw 
  • ma też swój urok podane z ryżem 
  • pięknie się prezentuje
  • A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne 
  • Zapraszam do wypróbowania
  •  

  • Składniki

    • 2 papryki żółte
    • 3 cukinie żółte (ok 25 cm )
    • 1 por
    • 1 cebula
    • ząbek czosnku
    • 25 dag pieczarki
    • 8 pomidorków koktajlowych żółtych
    •30 dag żółtej fasolki szparagowej
    • 1 łyżka masła
    • olej
    • sól
    • pieprz
    • kurkumę
    • Sposób przygotowania

      1.
      • Fasolkę ugotować odcedzić. 
      • Cebulę i por pokroić w paski. 
      Na patelni rozpuścić masło z kilka łyżkami oleju. 
      • Obsmażyć cebulę i por dodać przeciśnięty przez praskę 
      czosnek cały czas smażyć 
      • Dodać pokrojone w kostkę pieczarki cukinię i paprykę
      2.
      • Dusić wszystko razem pod przykryciem do odparowania
       wody pod koniec duszenia dodać fasolkę i pokrojone
       pomidory koktajlowe. 
      • Doprawić solą pieprzem 
      • Dodać nie całe pół łyżeczki kurkumy dobrze wymieszać.
      Podawać z ryżem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz