- Przepyszne leczo z żółtych warzyw
- ma też swój urok podane z ryżem
- pięknie się prezentuje
- A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne
- Zapraszam do wypróbowania
-
Składniki
• 2 papryki żółte
• 3 cukinie żółte (ok 25 cm )
• 1 por
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• 25 dag pieczarki
• 8 pomidorków koktajlowych żółtych
•30 dag żółtej fasolki szparagowej
• 1 łyżka masła
• olej
• sól
• pieprz
• kurkumę Sposób przygotowania
- 1.
- • Fasolkę ugotować odcedzić.
- • Cebulę i por pokroić w paski.
- Na patelni rozpuścić masło z kilka łyżkami oleju.
- • Obsmażyć cebulę i por dodać przeciśnięty przez praskę
- czosnek cały czas smażyć
- • Dodać pokrojone w kostkę pieczarki cukinię i paprykę
- 2.
- • Dusić wszystko razem pod przykryciem do odparowania
- wody pod koniec duszenia dodać fasolkę i pokrojone
- pomidory koktajlowe.
- • Doprawić solą pieprzem
- • Dodać nie całe pół łyżeczki kurkumy dobrze wymieszać.
- Podawać z ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz