Składniki
ciasto
• 300 g mąki
• 125 g masła
• 1 szklanka cukru pudru
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki kwaśnej śmietany
• 3 żółtka
Nadzienie
• 10 średnich jabłek
• 3 łyżki tartej bułki Gdy jabłka są mniej soczyste dać 2 łyżki
• 6 łyżek cukru (zależne jak słodkie są jabłka )
• 1 łyżka cynamonu
• 1 łyżeczka cukru waniliowego
piana
• 3 białka
• 1 serek mascarpone
• 1 budyń śmietankowy
• 1 szklanka cukru pudru
kruszonka
• 1,5 szklanki mąki
• 125 g masła
• 1 szklanka cukru pudru
• 300 g mąki
• 125 g masła
• 1 szklanka cukru pudru
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki kwaśnej śmietany
• 3 żółtka
Nadzienie
• 10 średnich jabłek
• 3 łyżki tartej bułki Gdy jabłka są mniej soczyste dać 2 łyżki
• 6 łyżek cukru (zależne jak słodkie są jabłka )
• 1 łyżka cynamonu
• 1 łyżeczka cukru waniliowego
piana
• 3 białka
• 1 serek mascarpone
• 1 budyń śmietankowy
• 1 szklanka cukru pudru
kruszonka
• 1,5 szklanki mąki
• 125 g masła
• 1 szklanka cukru pudru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz